x

De mest lästa recensionerna – v 18

De mest lästa recensionerna – v 18

Det Vackra Livet – Det Vackra Livet

"Det vackra livet är ofta det enkla livet. Den vackra musiken är ofta den enkla musiken. 'Hur vet jag att jag vet vad jag känner', frågar han sig över "Disintegration"s hjärtslagsslingor. Genom textradernas metaforiska sprickor faller musiken fritt. Det svaga, modfälliga föder skönheten. Jag tänker att det hela tiden är hitåt vi har rört oss när vi suttit vid stereon i sovrummet, dansat på klubb eller åkt nattåg – och lyssnat på popmusik."

Ison & Fille – För Evigt

"Något som är speciellt med Ison & Fille är den subtila humorn och de popkulturella referenserna som är instuckna lite här och var i texterna. I Örfila dig själv rappar Fille: 'Står du i vägen när jag ska ta mig fram ska jag/klippa din tong och ta din efternamn' (Minns ni laserturken?). Det är Ison & Filles filosofi. Trots allvar och attityd sker det mesta med glimten i ögat."

Lykke Li – Cirkus, Stockholm

"Lykke Li använder sig av musikens möjligheter (om det går att vara så allmän) både live och i studion. Hon slår ihop trumpinnar, drämmer till cymbaler. Och allt är svart. Det hänger svarta tyger från taket och bandets kläder, dito. Lykke Li drar tyget över huvudet och bär det som sorgflor i fantastiska 'Sadness is a Blessing'". 

Little Dragon – Parken, Göteborg

"Efter första låten, titelspåret från 'Ritual Union' tillkännager Yukimi Nagano att kvällen mest kommer handla om det nya materialet, som ytterst få i publiken hört. Det är alltid något av en chanstagning att så hårt förlita sig på det nya och okända, men med en avslappnad självsäkerhet guidar bandet oss försiktigt genom en odyssé av ljudlandskap."

Beastie Boys – Hot Sauce Committee, Part Two

"Skivan klarar sig rätt dåligt om den går upp i ringen mot debutalbumet 'Licensed To Ill' eller klassikern 'Ill Communication'. Plattan som helhet saknar nämligen spets och känsla av riktning. Man upplever att kreatörerna inte vet vad de ville skapa och resultatet blir medelmåttigt. Albumet saknar energistomme och en energi framåt, vilket såklart kan bero på att den kommit till under en längre tid och sytts ihop bäst det gick. Intakt står emellertid punkagendan."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA