x

Ångestpopikon till Siesta

Ångestpopikon till Siesta

Igår lät musikfestivalerna Where The Action Is och nystartade Knarrholmen meddela att de var klara med alla bokningar. Idag är det Siesta!s tur att gå ut med samma nyhet, samtidigt som de serverar bob hund, danska Raunchy och Henrik Berggren till årets schema.

Henrik Berggren är frontfiguren i Broder Daniel. Bandet som under 90-talet fick en kultstämpel med sin ångestpop i högsta hugg och med spelningar som ofta slutade i kaos. Broder Daniel är numera upplösta, men Henrik Berggren har gått vidare. Nytt solomaterial är under arbete, tills dess turnerar Henrik Berggren med Broder Daniel-låtar. Spelningen på Siesta! är inget undantag, men väl ett unikt tillfälle i sommar att lyssna in sig på Broder Daniel-spår i akustisk skrud.

bob hund, som även de är klara, gav ifrån sig albumet "Det överexponerade gömstället" tidigare i år och ser framför sig en sommar med en rad festivalspelningar, nu även på Hässleholms Siesta!. Senare i år kommer ytterligare ett släpp från hundarna, ett album med nytt material och som kommer lagom till bandets 20-årsjubileum. I en intervju i GAFFA april berättar bandet om samarbetet med producent-ikonen Tore Johansson och om att påbörja ett nytt album mitt i lanseringen av ett annat. Läs hela intervjun här.

Siesta! pågår mellan 2-4 juni och har sedan tidigare bokat The Kooks, Wolfmother, Håkan Hellström, The Ark, The Sounds, Ladytron, med flera.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA