x

Fem till Peace & Love

Fem till Peace & Love

Förra året hade Shangri La premiär, Peace & Loves scen med fokus på folk- och världsmusik. GAFFA har tidigare skrivit om de åtta första artisterna som presenterats för scenen, och idag får de sällskap av ytterligare fem akter. Artistsläppet ser ut som följer:

HedningarnaSiri KarlssonSimone Moreno (bilden), Plastic PaddyKen Stringfellow

Hedningarna har i över två decennium ägnat sig åt att gräva djupt i den nordiska folkmusiken. Under deras storhetstid på 90-talet släpptes fem album, och gruppens senaste släpp var samlingsskivan "1989-2003" som kom för åtta år sedan. Det mest anmärkningsvärda med Hedningarna är tveklöst intrumenten; moraharpor, säckpipor och vevliror blandas upp med mer nutida samplingar i en unik mix.

Siri Karlsson är inte alls en soloartist, utan består av Maria Arnqvist och Cecilia Österholm, som gör en experimentell blandning mellan folkmusik och nyprogg. Simone Moreno är en brasilianska som flyttade till Sverige för ett par år sedan och gör världsmusik med rötter i Latinamerika. Plastic Paddy gör irländsk folkmusik från Falun, och sist men inte minst presenteras Ken Stringfellow, sångaren från powerpopparna The Posies.

Peace & Love arrangeras i år 28 juni – 2 juli. Tidigare bokade artister inkluderar Bob Dylan, Kings of Leon, M.I.A., The Strokes, Håkan Hellström och Lykke Li. För mer biljettinformation, se gaffa.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA