x

Mest lästa recensionerna – v 20

Mest lästa recensionerna – v 20

Glasvegas – Annexet, Stockholm

"Glasvegas är som bäst när de antingen spelar avskalat, vackert och melankoliskt som i 'Flowers And Fotball Tops' eller när de breddar ljudbilden till max och lägger täta gitarrmattor och kraftfulla trummor som i 'Daddy's Gone'."

Nicke Borg Homeland – Chapter 2

"Man måste inte börja spela snäll radio-rock i Takida-stil bara för att ungdomsåren är passerade. Men det tror tydligen Nicke Borg, tidigare medlem i numera nedlagda Backyard Babies. Endast tatueringarna finns kvar, som symbol från det forna rock 'n' roll-livet."

The Tallest Man on Earth – Trädgårn, Göteborg

"Kristian Mattson är överallt. Med spexiga, närmast teatraliska gester flänger han runt och bjuder på sig själv på ett sätt som troligtvis är utrotningshotat i seriösa singer-/songwriterkretsar. I symbios med gesterna stegras och sänks tempot, något Mattson behärskar oerhört väl och således också tar ut svängarna betydligt mer än på albumen."

Kate Bush – Director's Cut

"Director's Cut är en omarbetning och sammanfogning av hennes album The Sensual World och The Red Shoes – ungefär som Jenny Wilson gav sig på tidigare i år. Låtarna byter namn, några spelas in igen. Gör om, gör rätt tänker Kate Bush och gör något som fler popartister borde ägna sig åt: perfektion. Att göra ett fantastiskt album av ett fantastiskt album."

Tonbruket – Dig It To The End

"På detta andra giv är det inte bara bandnamnet som skalats ned från Dan Berglunds Tonbruket till endast Tonbruket, vilket borde underlätta för en annan viss Berglund, utan även dysterheten från debuten har fått stryka på foten för de klart muntrare tongångarna på Dig it to the end."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA