x

Viktigaste musiknyheterna – v 20

Viktigaste musiknyheterna – v 20

Yvonnes frontman med solokontrakt

Publicerad: måndag 2011-05-16

Eskilstunagruppen Yvonne spelade sin popmusik från 1993 och ungefär ett decennium framåt, för att sedan splittras och bara bjuda på enstaka spelningar de senaste åren. Sångaren Henric de la Cour gick vidare och bildade Strip Music, som 2006 släppte skivan "Hollywood & Wolfman", innan de året därpå föll i dvala. Nu ger sig Henric i kast med en solokarriär.

Popaganda ger gratisfestival

Publicerad: onsdag 2011-05-18

Popagandafestivalen håller i år som vanligt till på Eriksdalsbadet, och anordnas 26-27 augusti. Men nu avslöjar arrangören att de i samarbete med Parkteatern genomför en gratisfestival under en dag, omkring en månad innan den stora festivalen. Platsen är Gälarparken på Djurgården i Stockholm och datumet är lördagen den 23 juli.

Öppet brev mot homofobisk hiphop

Publicerad: tisdag 2011-05-17

I ett öppet brev till musikindustrin skriver Sara Quin från den kanadensiska tvillingduon Tegan And Sara om hiphopens, som hon upplever det, kvinnofientliga och homofobiska budskap. Brevet riktar speciellt kritik mot rapparen Tyler, the Creator, som nyligen utkom med sin skiva "Goblin", innehållandes många kontroversiella textrader. 

Dansfestival på Sundsvalls torg

Publicerad: måndag 2011-05-16

Dans Dakar får konkurrens. AIR festival är namnet på den dansfestival som sätts upp på Sundsvalls torg 29-30 juli. Festivalen sker under bar himmel och har hittills bokat till sig svenska akter som Adrian LuxStyle of Eye, Karlsson och Winnberg från Miike Snow, men även big beat-ikonen Leeroy Thornhill från engelska The Prodigy.

Färre går på konserter

Publicerad: onsdag 2011-05-18

Musikindustrin har i ett decennium förlitat sig på den positiva utvecklingen inom konsertscenen, som i motsats till skivförsäljningen ökat lavinartat de senaste åren. Sedan 2002 har intäkterna från spelningar fördubblats, men nu ser det ut som att tillväxten planats ut. I branschorganisationen Stims årsrapport för 2010 framkommer flera negativa siffror för svensk musik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA