x

Maggio håller fortet

Maggio håller fortet

Veronica Maggios "Satan i gatan" går som tåget, för tredje veckan i rad kniper hon albumtopplistans förstaplats. Håkan Hellström, som förra veckan tog hem andraplatsen, rasar nu ner till plats nummer 14 med deluxeversionen av "2 steg från Paradise". Mer stabila är Fleet Foxes, vars "Helplessness Blues" håller greppet om tredjeplatsen. Inga nyheter har letat sig in på topp tio, istället har ett par nygamla listfavoriter bytt plats. Cat Stevens rycker upp sig från tioende till andra plats.

September, Adele, Thorsten Flinck och Sade glider upp på topplistans övre regioner, på bekostnad av The Poodles, Eva Eastwood, Bryan Adams och Kikki Danielsson. Strax utanför topp tio, på tolfte plats, gör Ison & Fille debut med skivan "För Evigt", en skiva som belönades med fem av sex stjärnor av GAFFA:s Bella Hansson. I recensionen skriver hon följande:

"På skivans starkaste spår Galen tar man hjälp av Daniel Adams-Ray. Resultatet: en refräng som sätter sig som lim i hjärnan. Annars är låten Krig och kärleken av de ärligaste och mest personliga låtarna jag har hört om kärlek och svek. Man lever sig in i historien som Fille (med hjälp av Aleks) berättar. Det sätter sig otroligt starkt och är ytterligare ett tecken på att Ison & Fille är en av Sveriges bästa hip hop-akter idag."

Veckans topp tio:

1. Veronica Maggio – Satan i gatan

2. Cat Stevens – The Very Best Of

3. Fleet Foxes – Helplessness Blues

4. Thorsten Flinck - Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern

5. Berth Idoffs - Lätt för mig

6. Sade - The Ultimate Collection

7. Foo Fighters - Wasting Light

8. Svante Thuresson – Regionala Nyheter: Stockholmsdelen

9. September - Love CPR

10. Adele - 21

Källa: GLF/Nielsen SoundScan Int.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA