x

Knarrholmen 2011 – en sammanfattning

Knarrholmen 2011 – en sammanfattning

Nej, jorden gick inte under den här gången heller. Knarrholmen däremot debuterade i helgen. Skärgårdsfestivalen med sin unika miljö blev en så gott som organisatorisk succé, med vissa givna barnsjukdomar och vädret höll sig soligt och varmt fram till söndagen. När GAFFA får tag i en av arrangörerna, Rasmus Krage Hansén, går han runt och plockar fimpar på området. Han är väldigt nöjd men trött. Det har varit några långa arbetspass.

– Jag jobbade ett 34-timmarspass och sedan svimmade jag, så några fick bära tillbaka mig till stugan.

Han har inte hunnit kolla på de exakta biljettsiffrorna, men under lördagen hade de sålt cirka 800 tvådagarsbiljetter och mellan 200-250 endagsbiljetter. Det var också de siffrorna arrangörerna hade räknat med. Om allt går som det ska ser vi en fortsättning av Knarrholmen även nästa år.

Här nedan har vi samlat länkar till samtliga recensioner från GAFFAs reportrar på plats, med tillhörande fotogalleri. Även ett fotogalleri från området finns att beskåda.

Anna Järvinen "Glad och spelsugen Järvinen lämnar ingen oberörd."

The Naima Train "En uppvisning i talangfullt loopbygge."

Katakomb "Katakomb saknar en tydlig och klar framtoning, på gott och ont."

Marit Bergman "Ett akustiskt set av en öppenhjärtig artist."

Palpitation "I Palpitations värld ryms både eufori och nedstämdhet inom loppet av en halvtimma."

Ikons "En segdrivande men kaotisk krautstorm."

Syket "Congas och bas gör det genrelösa bandet."

Bildgalleri från området

En snabb blick på spelningarnas betyg och det visar sig att samtliga konserter har belönats med fyra av sex stjärnor. Det kan mycket väl ses som en sammanfattning av en festival som höll sig stabilt bra på alla punkter, utan att bjuda på det lilla extra – förutom den idylliska miljön då.

Till sist ska arrangörerna ha en eloge för att ha lyckats med att – på artistfronten – skapa en festival med jämn könsfördelning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA