x

Dylan-festival i Göteborg

Dylan-festival i Göteborg

GAFFA har tidigare skrivit om att Bob Dylan ska hyllas med en tvådagarsfestival på Stora Teatern i Göteborg 28-29 maj. Detta med anledning av folkrockarens 70-årsdag.  Bland de deltagande musikerna finns bland andra Daniel Lemma, Ebba Forsberg, Kristofer Åström och Valle Erling. Även Nikke Ström, basist i Nationalteatern, kommer att uppträda. För GAFFA berättar han om arrangemanget:

– Vi kommer bjuda på två mastiga set, med 15 låtar i varje. Det spänner över hela hans livsverk, från det äldsta till det mer moderna.

Nikke säger att arrangemanget inte har någon uttalad målgrupp, så länge Storan Teatern fylls med folk som uppskattar Dylan har arrangören lyckats. På frågan om varför Dylan har blivit så stor tvekar inte Nikke Ström:

– För att han är så bra, kvalitet segrar i längden. Han står över all kritik, han är en tungviktare, en ikon, helt enkelt.

Dagaktiviteterna är gratis och rymmer foto-utställning, quiz, bok- och skivförsäljning och filmvisning. För konserterna på kvällarna krävs biljetter, som säljs i Pusterviks biljettkassa. Bob Dylan själv kommer dessutom till Sverige senare i år, för en spelning på Peace & Love i Borlänge som anordnas 28 juni – 2 juli. För mer biljettinformation, se gaffa.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA