x

Peace & Love visar upp lokala förmågor

Peace & Love visar upp lokala förmågor

Peace & Love är i antågande. För den som planerar en resa dit och dessutom vill ge sig hän i regionens musikscen anordnar Musik i Dalarna ett showcase under lördagen 2 juli.

Det handlar om sex akter totalt. En samling med rötterna i punk, hårdrock, indie, country och progressiv rock.

Billion Dollar Babies (bilden) presenteras som en mix av Mötley Crüe och Kiss. Dirigerat av Quentin Tarantino med Djävulen i huvudrollen. Vietcong Pornsürfers från Falun bidrar med punk och hårdrock till den lokala scenen. Bandet har bland annat öppnat för Sator, Asta Kask och The Kristet Utseende. Streetpunkbandet Toxic Lab Rats laddar för en USA-turné med sitt debutalbum "Intoxicated", men testar först Peace & Loves publik. Indiepoptrion Great Garb bär på en rad olika influenser, som har samlats i EP-släppet "Dreaming Man". Benesser spelar progressiv rock och bildades redan 1998. Då var medlemmarna runt tio år och kallade sig för The Brakes. Den siste ut, Dag Palmcrantz, ser influenser i Woody Guthrie och Peace & Love-aktuelle Bob Dylan. I Dags värld står amerikansk blues/folk högt i kurs.

Peace & Love pågår mellan 28 juni-2 juli och har sedan tidigare bokat till sig The Strokes, M.I.A., Kings of Leon, Bob Dylan, Volbeat, Lykke Li, Teddybears, Veronica Maggio, med flera.

Köp biljett via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA