x

Britney Spears till Sverige

Britney Spears till Sverige

Den 16 oktober intar Britney Spears Globen i Stockholm. Årets turné går under titeln "Femme Fatale Tour" i likhet med hennes senaste album "Femme Fatale", som gavs ut i mars i år.

"Femme Fatale" är popstjärnans sjunde giv i ordningen. Även på den har hon samarbetat med den svenske producenten Max Martin, han som en gång i tiden upptäckte Britney Spears och sedermera skrev och producerade hittar som "... Baby One More Time" och "(You Drive Me) Crazy".

Sverigekopplingarna slutar inte där. Videon till Britney Spears senaste singel "Hold it against Me" är regisserad av Jonas Åkerlund. En singel som för övrigt slog rekord i USA genom att vara den mest nedladdade singeln under en vecka, detta med 411 000 sålda digitala exemplar.

Britney i sig är lite av en redordmaskin. Hon har sålt mer än 67 miljoner album sedan debuten 1999 och hon har placerat mer än 24 singlar på Billboards Mainstream Top 40-lista. Sångerskan kan också stoltsera med att hon är den enda kvinnliga artisten som har gått in direkt som etta på Billboard Album Chart hela sex gånger.

Med det i bagaget möter hon upp sina svenska fans i höst och biljetter till Globenkonserten, 16 oktober, släpps 7 juni. För mer biljettinformation hänvisar vi till GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA