x

Belle and Sebastian-medlem släpper barnskiva

Belle and Sebastian-medlem släpper barnskiva

För den som har barnasinnet kvar och inte kan få nog av Belle And Sebastian släpps nu en skiva som kan vara av intresse. Mick Cooke, som bidrar med blås i den skotska popgruppen, är aktuell med en barnskiva med titeln "Down at the Zoo".

Albumet innehåller sammanlagt 15 spår, varav avslutande "The Monkeys Are Breaking Out The Zoo" sedan tidigare har spelats in av Belle And Sebastian. Då för albumet "Colours Are Brighter", även den en barnskiva innehållandes låtbidrag från bland andra Franz Ferdinand, Snow Patrol och Flaming Lips. Till "Down at the Zoo" tog Mick Cooke även hjälp av gruppen (med det mindre barnvänliga namnet) The Amphetameanies. Ett tradjazzband, en tenor och en sambatrummis hörs också på albumet.

"Down at the Zoo"s tema är mycket riktigt djur. Här behandlas giraffer, tigrar, ormar, zebror och en och annan veterinär. Skivan finns från och med 1 juni att tanka ner via iTunes. Två smakprov i form av spåren "We are the Tigers" och "Down at the Zoo" finner man på Mick Cookes hemsida.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA