x

Mest lästa recensionerna – v 22

Mest lästa recensionerna – v 22

Palpitation – I'm Absent, You're Faraway

"Det är sex spår popmusik som berör på riktigt och som tvingar fram det där klischéartade ordet som stavas äkta. För hos Palpitation existerar det inga hipsterambitioner, ingen yta och ingen åtråvärd blogghajp. Ingen pumpande baskompressor och inga soldränkta stränder. Istället handlar det om jangliga gitarrer, en snillrik trummaskin och melodier som Phil Spector skulle kunna döda (igen) för."

The Kooks – Siesta, Hässleholm

"Det är säkert sagt tusen gånger innan mig, och kommer säkert sägas tusen gånger till, men JÄVLAR vilken klasskillnad det är på ett band som The Kooks och andra band när det kommer till framträdanden. Det finns en trygghet i att de gör allting så självklart på scenen, att de spelar med pondus och energi och att de vet att 'det här kan vi, kolla bara!', man förstår varför de står där, och jag här, så att säga."

Scaramanga Six – Cursed

"En bredbent grund sätter tonen för en temposvänging historia som påminner om ett mindre MTV-aktigt Red Hot Chili Peppers med gester lika subtila som Queen. 'Cursed' skiftar mellan att vara pompös, urspårad och krystad. Någonstans däremellan finns en retrodoftande våldsamhet att hänga fast vid och helst utveckla."

Death Cab For Cutie – Codes and Keys

"'Codes and Keys' har mycket gemensamt med "Narrow Stairs", i synnerhet när det kommer till hemtrevlighet. Jag känner mig som hemma direkt. Tryggt, komfortabelt och rogivande. Ungefär som om Ben och gänget hyrt en fin campingstuga bara åt mig. Och dig också förstås, om du vill hänga med på trippen. Problemet är bara att det händer inte speciellt mycket i den där stugan.

Battles – Gloss Drop

"Gloss Drops omslag är en rosa hjärnliknande lerklump. Ungefär på samma sätt är uppföljaren till hyllade 'Mirrored' musikaliskt utformad. Metalinfluenserna har olyckligt nog helt skalats bort och ersatts av en Panda Bear-suktande pophistoria som mestadels verkar för att trampa på nerver. Det låter som ett solstingdrabbat Holy Fuck på Afrikaweekend. Massvis av svåra ackord som drar åt olika håll men aldrig samma."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA