x

The Big 4 på TV

The Big 4 på TV

När biljetterna till The Big 4 – Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax – släpptes sålde de slut på en gång. Nu har du som inte fick biljett chansen att se giganterna på TV.

Den 3 juli direktsänds konserterna från Ullevi i SVT.

– Det är inte ofta vi rensar i tablån och sänder 6 timmar direktsänd musik men när de 4 största namnen inom trashmetal spelar på Ullevi är det ett tillfälle vi inte kunde missa, säger Martin Österdahl, programbeställare på SVT i ett pressmeddelande.

Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax. Fyra legendariska band, även kallade "The Big Four", som på 80-talet gick från att dominera en underground-thrash-rörelse till att dominera en hel metal-värld. Detta gjorde de genom att sälja miljontals skivor och fylla arenor var de än hamnade. Förra sommaren stod de fyra banden på samma scen för första gången någonsin.

Vem kunde tro att mer än 25 år efter starten skulle de fyra stora inom thrash-metal inte bara finnas kvar och vara mer populära än någonsin, utan nu också spela tillsammans – What a mindfuck! Bring it on!, sa Metallicas Lars Ulrich i ett tidigare pressmeddelande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA