x

Roskilde nästan utsåld

Roskilde nästan utsåld

65 000 personer gör sig redo för årets Roskildefestival och arrangörerna låter meddela att det nu endast finns 10 000 biljetter kvar. Nyheten sprids först och främst till svenska och norska medier. Ska man tro pressmeddelandet vill festivalen värna om sina grannländers musikentusiaster och hålla ner antalet danska festivalbesökare.

– En del av vad som är så speciellt med Roskildefestivalen har alltid varit den stora gruppen av internationella gäster. Därför, för allra första gången, har vi bestämt att särskilt gå ut med nyheten om att festivalen håller på att bli slutsåld till den svenska och norska publiken. För när det börjar ryktas att festivalen blir slutsåld kommer biljettförsäljningen ta fart i Danmark, säger Henrik Rasmussen, adm. direktör för Roskilde.

I samband med det släpper festivalen en ny scen. Gloria heter den och ska bidra med intimitet då den endast tar in 1000 personer. Till Gloria är för närvarande nio band inbokade: Acorn Falling (DK), Desolate (DE), Kemialliset Ystävät (FIN), Johan Sara Jr. (N), Svarte Greiner (N), Tu Fawning (US), Valby Vokalgruppe (DK), Walls UK) och Roll The Dice från Sverige, en duo som bygger upp melankoliska ljudlandskap med sin electronica.

Roskildefestivalen pågår 30 juni – 3 juli och har sedan tidigare bokat till sig Arctic Monkeys, Iron Maiden, Kings of Leon, M.I.A., PJ Harvey, The Strokes, Desolate, med flera.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA