x

Mest lästa recensionerna – v 23

Mest lästa recensionerna – v 23

Håkan Hellström – Slottsskogsvallen

"Det är inte lika storslaget, unikt och euforiskt som i Slottsskogen förra året. Energin är inte lika stor som senast i Scandinavium. Men när han avverkat sju extranummer och 20 000 människor väller ut från arenan i en storslagen syn är det fortfarande inte dags att trycka på stoppknappen. Här finns på tok för mycket glädje, sorg och liv."

Fucked Up – David Comes to Life

"Om du gillade The Chemistry of Common Life, om du tyckte att det var en av modern tids bästa hardcoreskivor. Då. Du har förmodligen aldrig tänkt att du vill ha något ännu större, eftersom tanken är orimlig. Men David Comes To Life fyller icke-behovet och rymmer sneddrivet många enastående låtar. "

Timbuktu – Sagolandet

"Sagolandet är utan tvekan ett Timbuktu-album, i sitt sätt och i sin ton, och i att Timbuktu är ensam i detta land med att rimma med en sådan skärpa och sådans liv. Men sättet han gör det här, med denna jazziga och orientaliska, ofta orkestrala musik som vägrar släppa greppet på hiphop som sitt landskap, är ett han borde sökt sig till tidigare."

Arctic Monkeys – Suck it and See

"Glöm allt du brukade associera med Arctic Monkeys. Glöm Mardy Bum, glöm Flourescent Adolescent, glöm de fyra taniga pojkspolingarna från Sheffield bakom modluggarna och de högt spända gitarrerna. Det Arctic Monkeys kommer aldrig tillbaka."

My Morning Jacket – Circuital

"Inte bara i bildlig mening har bandet hittat tillbaka till rötterna. Den påkostade New York-studion där 2008-års Evil Urges spelades in har övergivits, för att istället låta en kyrka i hemstaten Kentucky agera inspelningslokal. Beslutet är möjligen att betrakta som ett steg tillbaka, men av Circuital att döma också ett steg i helt rätt riktning."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA