x

Flogging Molly kan inte hålla sig ifrån Sverige

Flogging Molly kan inte hålla sig ifrån Sverige

Flogging Molly har hållt fanan högt ända sedan 1997 då frontmannen Dave King och resten av bandet började blanda keltisk musik i form av fiol och dragspel med rock i form av hårda trummor och snabba gitarrer. Ett ganska bra recept, skulle det visa sig, då Flogging Molly kom att bli ett av de mer betydande kommersiella punkbanden.

För ganska exakt en vecka sedan besökte de Stockholm och Gröna Lund och GAFFA:s recensent Chris Lindahl tyckte såhär om den spelningen:

"Det är inte längre en illsint leprechaun som vaktar guldet vid regnbågens slut utan sju stycken otroligt samspelta musiker som med folkmusik och punkinfluenser delar med sig av guldet, bit för bit och låt för låt. Tack vare Flogging Molly förvandlas nöjesparken till en vild och svettig irländsk pub som delar med sig av en fantastisk stämning till alla dess gäster."

Inte helt dumt, med andra ord. Och nu är det alltså klart att de återvänder till Sverige redan i höst, närmare bestämt den 9 november på Fryshuset i Stockholm. BIljetterna släpps nu på fredag den 1 juli.
 
Flogging Molly är aktuella med nya albumet "Speed of Darkness" - uppföljaren till 2008 års succéalbum "Float", som för första gången tog bandet till en topp-5 placering på hitlistan i USA.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA