x

Ny stadsfestival satsar på finskt

Ny stadsfestival satsar på finskt

Den nya stadsfestivalen Moi! Stockholm kommer under några dagar i oktober att bjuda på aktuell finsk musik. Festivalen är genreöverskridande och blandar allt från pop och elektro till soul och metall. Spelningarna kommer att ta plats klubbar runt om i Stockholm där ursprunget kommer att vara finskt men där den musikaliska inriktningen varierar beroende på klubben.  

Spelställena inkluderar kända klubbscener som Debaser, Nalen och Södra Teatern och arrangörerna som ligger bakom är bland annat Fritz's Corner, Mother och Mokoma.

Först ut av bokningarna är den elektropoppiga syskonduon LCMDF, Finlands indiepopstoltheter i Cats on Fire samt andra intressanta akter som Magenta Skycode, Nightsatan och Burning Hearts.

– Vi tycker att den finska musikscenen är extremt intressant just nu. Nya fantastiska akter som Magenta Skycode och Nightsatan förtjänar definitivt att uppmärksammas. Det känns väldigt spännande för Fritz´s Corner att genom att vara en del av MOI! Stockholm få möjligheten att presentera dessa artister för en svensk publik, säger Fritz's Corners Johan Nordqvist.

Fler arister tillkommer under sommarmånaderna.

Moi! Stockholm pågår mellan den 5 och 8 oktober och går att besöka här. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA