x

Jarvis Cocker ger ut Pulp-bok

Jarvis Cocker ger ut Pulp-bok

I oktober släpper Jarvis Cocker en bok med låttexter från Pulps bakkatalog. Boken har fått sin titel "Mother, Brother, Lover" efter enligt Cocker den pinsamma mängd gånger som låtskrivaren rimmat på dessa ord i sina texter.

I en intervju med Cocker av Faber, förlaget som släpper boken, sa sångaren följande om sitt sätt att skriva:

– Mitt genombrott kom när jag slutade försöka vara djup och började skriva om vardagliga ting. Det föranleddes av en olycka då jag trillade ut genom ett fönster och låg på sjukhus i en månad. Jag kom ned på jorden.

Sångaren berättar även att enda anledningen till att han började skriva låttexter från början var för att han var bandets sångare och var tvungen. Han avslöjar också texten till hans allra första låt "Shakespeare Rock", som han skrev när han var 15 år gammal: "Got a baby only one thing's wrong. She quotes Shakespeare all day long. I said 'Baby why you ignoring me?'. She said 'To be or not to be'."

För en månad sedan genomförde ett återförenat Pulp en bejublad spelning på Primaverafestivalen. En spelning som GAFFAs danske recensent John Fogde gav 6 av 6 stjärnor.

I augusti kommer de till Göteborg och Way Out West.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA