x

Noel: Jag kommer spela Oasis-låtar på turnén

Noel: Jag kommer spela Oasis-låtar på turnén

Den före detta Oasis-gitarristen Noel Gallagher beger sig ut på turné i höst. Med sig har han nytt solomaterial som Noel Gallagher´s High Flying Birds, men han har även planer på att använda sig av Oasis-låtar. Detta berättade Noel Gallagher för NME under en presskonferens.

– Albumet (det kommande albumet, red. anm.) varar i 46 minuter och 12 sekunder, så jag kommer även spela någon Oasis-låt. Det är mina låtar och jag har skrivit dem själv. Jag är stolt över dem och de hänger samman med de jag gör nu. Jag tror aldrig att jag kommer att göra en konsert utan att ha med dem också.

Noel Gallagher meddelade också att den första turnéomgången handlar om en kort promotionturné, med start i Dublin 23 oktober. Under 2012 sker istället en omfattande konsertverksamhet.

Under presskonferensen berättade Noel Gallagher även om anledningen bakom Oasis splittring. Enligt honom handlade det om att Liam Gallagher ville göra reklam för sitt klädmärke Pretty Green i Oasis turnéprogram. Noel var till en början skeptisk, men menade senare på att Liam skulle betala för en sådan reklamyta, vilket inte var aktuellt.

Liam besvarade Noel senare under dagen via sin Twitter med ordet: SHITBAG.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA