x

"Free Earl!"

"Free Earl!"

"Framför Hultsfredsfestivalens näst största scen står dagens största manliga publik och primalvrålar 'wolf gang' och 'golf wang' i kör om vartannat. Någon får för sig att champagnespruta öl ur en petflaska. Det skulle kunna kallas för röjig stämning. Eller brötig masspsykos."

David Winsnes var på plats när OFWGKTA, med publik röjde loss på Hultsfred under kvällen. Läs om hela upplevelsen plus mer därtill här.

Emanuel Videla fick i sin tur uppleva torsdagens stora räddning i form av Primal Scream, när de framförde det klassiska albumet "Screamadelica" från början till slut:

"Finns det någon som faktiskt tror att albumet är 20 år gammalt? Här vräker de på med funkig gitarrist, gospelsångerska, saxofonist. Hela köret. Inledningen trevar lite, även om 'Movin' On Up' även i ett lite svagare skick kan vara en fantastisk inledning till de flesta konserter. Men efterhand tar bandet bara över mer och mer. Och Bobby Gillespie är faktiskt överraskande cool fortfarande." Läs hela recensionen här.

Vi har samlat resterande recensioner och bildgallerier här nedan för den som vill uppleva Hultsfredsfestivalen, minus regn.

Beach House "Tar sin musik längre trots usla förhålladen."

Cut Copy"Välbehövlig injektion från Australiens stora 80-talsälskare."

Suede "Det magiska med Suede verkar förlorat sedan länge."

Beady Eye – "Trots ett delvis daterat sound förtjänar Beady Eye en chans."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA