x

Mest lästa recensionerna – v 28

Mest lästa recensionerna – v 28

OFWGKTA – Hultsfredsfestivalen

"Det som på skiva stannar vid att vara fyndigheter och beskrivande mardrömmar om vartannat utvecklas live till ett utloppsparty för machokultur. I 'Domo Genesis SteamRoller' basuneras till exempel raden 'Every single day I smoke, I get high, I get high' ut till leda. Haschinnehavet hos tusentalet är troligtvis inte enormt och eftersmaken blir mest besk."

Beach House – Hultsfredsfestivalen

"Beach House kanske ofta sorteras in under taggen drömpop men live raseras det finstämda och byggs upp igen i mörkare spindelnät. Gitarrslingor som väver in de bombastiska trumbeatsen i ett mjukt noise. Men framför allt Victoria Legrands otroliga röst som ensam förtjänar Beach House publik."

Slipknot – Sonisphere

"Sorgen över Paul Grays bortgång ligger fortfarande väldigt tung över Slipknot och alla dess fans. Corey Taylor ber ändå den fullsatta Söderstadion att inte tänka negativt utan att kvällen istället ska vara positiv och att det är en kväll där man ska fira Paul Grays liv och den musik han var en del av. Paul Gray vars kostym och mask symboliskt placerats på scenen firas på det enda rätta sättet, i sann gammal Slipknot-manér. Djuriskt tungt, snabbt och på ett så monstruöst bra sätt att det inte skulle vara förvånande om människor i publiken började självantända."

Primal Scream – Hultsfredsfestivalen

"Finns det någon som faktiskt tror att albumet är 20 år gammalt? Här vräker de på med funkig gitarrist, gospelsångerska, saxofonist. Hela köret. Inledningen trevar lite, även om Movin' On Up även i ett lite svagare skick kan vara en fantastisk inledning till de flesta konserter. Men efterhand tar bandet bara över mer och mer. Och Bobby Gillespie är faktiskt överraskande cool fortfarande."

Kapten Röd – Fläcken som aldrig går bort

"Minst lika imponerande som Kapten Röds trovärdighet som deejay är hans melodikänsla, och det är den som gör honom till den självklara stjärnan inom svenskspråkig reggae och dancehall."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA