x

Nyhetskavalkad med Andreas Tilliander

Nyhetskavalkad med Andreas Tilliander

Det är onsdag, och Andreas Tilliander sitter på en uteservering, dricker Gotländsk öl och försöker välvilligt mätta GAFFAS nyhetshunger.

– Tja, vad ska jag säga? det kommer en ny kondenstolva!

Kondens är alltså namnet på Andreas och barndomsvännen Martin Thors duo. tillsammans skapar de ett fint amalgam av dubstep och detroit-techno, som mycket riktigt förtjänar att uppmärksammas.

– och Familjen-Johan är med barn. Vi kan kanske köra lite färskt skvaller istället? Barnet ska enligt schemat komma idag! det förtjänar väl att hamna på nyhetssidan?

Det innebär att det blir få spelningar med Familjen framöver, och Andreas Tilliander har all tid i världen att ägna åt sina egna projekt.

– Just nu håller jag på med en grej till Way Out West. Jag spelar in en slags cover på Popsicles "Not Forever", som man ska kunna mixa om på hemsidan. Det är något av det konstigaste jag gjort. Förra veckan var Johnny från bob hund i studion och spelade med trumpinnar på min perkulator. Dagen efter kom Andreas från Popsicle förbi och spelade gitarr. Adam Tensta var där och la någon rap. och så kom det en snubbe som hette Tobias Karlsson från Let's Dance. Och någon modebloggare. Stil-Henrik? Stil-Peter, kanske?

Andreas förklarar att de rent kommersiella uppdragen inte bara är roliga, utan också nödvändiga för att kunna betala hyran.

– Jag har redan släppt fyra tolvor och en CD med Mokira i år. Men jag får ju ingenting för dem. Ett par tusen. Max. Ändå finns det folk som tycker att jag bara ska hålla på med sådant där. det går ju inte!

Men även om Andreas knappast blir rik på dem, förtjänar även dessa släpp att uppmärksammas. Albumet "Time Axis Manipulation" låter som dubtechno inspelad på en smält vinylskiva, och de tillhörande tolvorna innehåller remixer av namnkunniga teknofiler som Redshape, Echospace och Marcel Dettman.

– Men jag är nästan klar med två Mokira-album till. det ena har jag i två års tid pratat med Carsten Nicolai [Alva Noto] om att släppa på Raster-Noton.  Det andra låter snarast som en mix mellan mina olika alias – brusigt och basigt, men med rak takt och snälla ackord.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA