x

32 000 till Way Out West

32 000 till Way Out West

För en månad sedan tog biljetterna till Way Out West slut för första gången. Därefter släpptes ytterligare ett fåtal, som snabbt blev uppköpta. Göteborgsfestivalen står återigen med lapp på luckan och den här gången hamnade antalet sålda biljetter på 32 000. Detta kan jämföras med förra året, då slutsiffran, enligt Niklas Lundell på arrangören Luger, hamnade runt 27 000 sålda biljetter. Den stora ökningen av gäster har blivit möjlig genom att bredda området lite i alla riktningar.

– Det blir ungefär 1 500 ytterligare per dag och all logistik anpassas till det. Vi har kalkyleringsmodeller som vi använder oss av. Det är många små detaljer som gör det. Till exempel har ett träd, som tidigare stod och skymde vid en av scenerna, ruttnat och tagits bort. Dock inte av oss, säger Niklas Lundell till GAFFA.

I år har Way Out West bland annat bokat till sig Prince, Pulp, Robyn, Thåström, Fleet Foxes och Kanye West. Stora artister som lockar till sig en bredare målgrupp. Men Way Out West har ändå inga planer på att expandera.

– För oss är det inget självändamål att slå nya publikrekord, vilket det kan vara för andra festivaler. Vår ambition ligger istället mer på kvalitet än kvantitet, säger Niklas Lundell.

Way Out West pågår i år mellan 11-13 augusti.

Följ allt som sker på festivalen via GAFFAs Way Out West-sida. Där publicerar vi kontinuerligt liverecensioner, intervjuer och nyheter från årets festival.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA