x

Skivor brinner i London

Skivor brinner i London

Natten till tisdagen stod musikdistributören PIAS stora lager i lågor. En 20 000 kvadratmeter stor lagerlokal, placerad i Enfield, där över 150 skivbolag förvarar sina fysiska släpp. Bolag som Warp, Domino, Vagrant, Beggars, Chemikal Underground, Kompakt, Memphis Industries, One Little Indian, Rough Trade, Secretly Canadian och Jagjaguwar har alla drabbats av branden.

– Många tillgångar har gått upp rök och vi riskerar att stå tomma med en rad kommande släpp, säger Jalle Kjellson, distributionsbolaget Borders chef, till GAFFA.

I Sverige distribuerar Border ett stort antal skivbolag som går via PIAS. Jalle Kjellson befarar att en rad artister kommer att få sin releaser framflyttade i och med branden.

– Way Out West-aktuella band som Warpaint och Edward Sharpe, kan få problem att få ut sitt nya material. Och det är olyckligt i och med den ökade efterfrågan som brukar ske i samband med festivaler.

Nu uppmanas musikintresserade att supporta de drabbade bolagen genom att omgående köpa en eller flera digitala kopior från deras katalog.

Branden i Sony DADC är bara en i raden av anlagda bränder, som hänger samman med de upplopp som har skett i London de senaste dagarna. Oroligheter som startade under torsdagen då polisen, efter en incident, sköt ihjäl en 29-årig man i Tottenham.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA