x

”Prince visar upp hela sin musikaliska talang”

”Prince visar upp hela sin musikaliska talang”

I helgen var Prince i Köpenhamn och gjorde två spelningar under två dagar. GAFFAs Per Bloch Andersen var på plats och fick se två helt skilda konserter.

Andra dagen påbörjade han sin konsert med ett, vad Per Bloch Andersen liknade vid, soundtrack. Detta genom att på egen hand gå från instrument till instrument och bygga upp ett groove, som varade i cirka 20 minuter.

"Vissa människor kanske tycker att det är en olämplig början, men det är ändå en utmärkt presentation av mannens musikalitet och det är vågat. Han börjar från noll inför tusentals. Själv säger han att han vill göra det perfekt för oss.

Under nästan två och en halv timme visar han upp hela sin musikaliska talang för oss. Hela vägen runt, och i likhet med hans genreförakt, spelar det ingen roll vad det är för instrument han tar sig an. Nog har han ett stort ego, men det är musiken som är i första rummet."

Per Bloch Andersen belönade Prince med sex av sex stjärnor. Läs om hela kvällen här (obs! Dansk text).

Om Prince kan bygga upp en liknande konsert under Way Out West återstår att se, när popikonen möter scen imorgon, 12 augusti. GAFFA kommer givetvis att ha recensent på plats.

Följ allt som sker på festivalen via GAFFAs Way Out West-sida. Där publicerar vi kontinuerligt liverecensioner, intervjuer och nyheter från årets festival.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA