x

Those Dancing Days om festivalsommar

Those Dancing Days om festivalsommar

Hur har sommaren varit?

– Skitbra. Vi har varit mest i Sverige och spelat nästan varje helg på festivaler, säger Lisa. 

– Festivalsommar är alltid kul, det blir som att åka runt och träffa sina extrafamiljer när man träffar alla andra svenska band som också drar runt, säger Mimmi. Så är det kul att vara på Way Out West, alla är så peppade här, halva Stockholm slussas hit. Sedan kommer iallafall jag tillbaka på lördag och ska kolla på band som spelar, säger Mimmi.

Those Dancing Days har turnerat flitigt de senaste två åren, men mest utomlands. Sommaren i Sverige har gett dem en del roliga och en del märkliga upplevelser.

– För ett par år sedan spelade vi på Hultsfred, det var det året då Linkin Park ställde in sin konsert, och hela deras publik gick på vår spelning istället. Det var väldigt mycket publik som såg oss den kvällen, "fan vad mycket folk" minns jag att vi tänkte när vi gick upp på scenen, berättar Mimmi.

– Och på stadsfestivaler är det kul att spela, där träffar man många av de yngre fansen. Tjejer som kommer fram och vill få en kram, det är coolt, jag vågade aldrig göra sånt när jag var liten, säger Lisa.

– Det märks också att vi har varit ute och spelat mycket, och släppt fler skivor nu. Folk känner igen en och många av banden vi gillar gillar att se oss spela också, säger Mimmi.

Vad kan publiken vänta sig av er spelning kväll?

– En bra pepp inför festivalen, säger Lisa.

– Ja, och en väldigt bra spelning, fortsätter Mimmi.

– Headbanging, säger Lisa.

– Svänga sina lurviga, kontrar Mimmi.

– En bra festivalstartsspelning helt enkelt, säger Lisa.

– Gillar man Kanye West så gillar man oss, skrattar Mimmi.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA