x

The Head and the Heart står mellan förnuft och känsla

The Head and the Heart står mellan förnuft och känsla

Det är en framgångssaga av stora proportioner som hämtad ur ett manuskript som utspelat sig under bara ett år. Seattlebandet The Head and the Heart gav själva ut sitt debutalbum, sålde det på spelningar och försäljningen gick så pass bra att en mindre buzz började göra väsen av sig. Med vissa likheter med samtida Fleet Foxes och Local Natives tornade de upp som en våt dröm för skivbolagen, Sub Pop gick vinnande ur den dragkampen och gav således ut en remastrad version av debuten. Konstant turnerande tillsammans med Vampire Weekend, Iron & Wine och Death Cab For Cutie har lett till att folk på allvar fått upp ögonen för bandet. Till hösten åker de på första headlineturnén.

När GAFFA når sångaren Josiah Johnson befinner de sig i en buss mellan Sheffield och Bristol, Storbritannien.
– Det kan onekligen låta som att vi halkat in på ett bananskal och haft en helt otrolig tur, men det ligger hårt arbete bakom framgångarna vi nu åtnjuter, säger frontmannen. Vi har hela tiden trott på bandet och har kämpat länge i andra band innan detta. Det här är första gången jag spelat in ett album med ett band som jag verkligen känner att jag kan stå för, det är väldigt kul att många verkar dela min uppfattning om skivan. Vi hade aldrig någon uttalad plan för vart vi ville ta vår musik, vi har alla bidragit med delar som blivit en fungerande helhet.
Bandnamnet The Head and the Heart syftar onekligen på förhållandet mellan förnuft och känsla. När detta förs på tal märks en en exalterad sångare.
– Ja, vi försökte peka på att att man, i livet, stöter på skiljelinjer där ett alternativ ter sig vara det mest logiska, men att man har möjligheten att gå på instinkter också, det som hjärtat säger. Det är vad vi har gjort, det har gått ganska bra hittills.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA