x

"Vissa fans av bluegrass ogillar oss verkligen"

"Vissa fans av bluegrass ogillar oss verkligen"

– Det var en trevlig överraskning igår när vi spelade i Spanien och publiken faktiskt kunde sångerna och sjöng med, säger Seth Avett.

Bandet gjorde sin första Sverigespelning någonsin under fredagskvällen på Way Out West, och hade en av de större pubikskarorna under dagen.

– Det var bra publik, vi var lite stressade inför giget eftersom vi kom hit 45 minuter innan vi skulle stå på scen, säger Scott Avett. Men vi blev väl mottagna. Européer verkar uppskatta långsamma låtar, det är jag imponerad över. Publiken i USA vill gärna ha upptempolåtar när de ser oss live.

Avett Brothers musik har beskrivits som en blandning av bluegrass, folkrock och pop. Att de väver in traditionell amerikansk bluegrass i sin musik är något som inte alla bluegrass fans är helt nöjda med.

– Vi är inte direkt traditionella i vår tolkning av bluegrass, så en del fans av den genren ogillar oss verkligen. Men i övrigt är inte mottagandet från publiken annorlunda här i Europa än i USA, fast vi spelar musik som har typisk amerikanska rötter i musikhistorien, säger Seth.

– Fast en gång hade vi ett riktigt dåligt möte med ett fan, berättar Bob Crawford. Efter en riktigt usel spelning en gång, där allt bara gick fel hela tiden kom det fram en kille till vår manager. Han var skitförbannad, hade flugit till North Carolina från New York bara för att se oss, och skällde ut mig och managern rejält, det kändes skitdåligt. Det var vårt värsta gig någonsin. Sedan träffade jag samma kille för knappt ett år sedan och då bad han om ursäkt, så kramades vi.

Redan samma natt åkte The Avett Brothers vidare mot Oslo för nästa spelning på den just påbörjade turnén.

– Vi ser fram emot turnén enormt mycket, säger Scott. Vi känner varandra så väl efter tio år i samma band, vi har en stor ömsesidig respekt och vet när vi måste muntra upp varann under långa bussresor, eller gömma oss från fans om vi har haft en för lång och dålig dag. Att gå upp på scenen däremot är aldrig ett problem. Vi är alltid fokuserade när vi spelar, som vi var ikväll.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA