x

Rockstad: Falun byter datum

Rockstad: Falun byter datum

Rockstad: Falun 2012 hade tidigare för avsikt att hållas i maj. Nu har arrangörerna bakom hårdrocksfestivalen valt att flytta den till 16-18 augusti. Detta bland annat för att inte krocka med den konkurrerande musikfestivalen Metallsvenskan.

– Anledningarna är många, men främst fattade vi beslutet i samråd med våra vänner i Örebro som arrangerar Metallsvenskan då de redan lagt grunder för sitt arrangemang på samma datum som vi valde i slutet av maj och de hade ingen möjlighet att ändra datum, vilket vi har, skriver Rockstad: Faluns festivalchef Krister Lindholm i ett pressmeddelande.

Krister Lindholm menar också att i och med flytten finns det större chans för finare väder.

– Sen finns det ett antal fler bra anledningar, men det vill vi gärna återkomma med detaljer om så fort allt är 100% spikat & klart, tillägger han.

Nästa år firar Rockstad: Falun fem år och adderar ytterligare en dag till schemat. Festivalen blir med andra ord en tredagarsfestival.

Band som tidigare spelat på festivalen är Sabaton, Helloween, Gamma Ray, Freedom Call, Pretty Maids, Raubtier, Pain, Alestorm, med flera.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA