x

Viktigaste musiknyheterna – v 35

Viktigaste musiknyheterna – v 35

Those Dancing Days tar paus

Publicerad: onsdag 2011-08-31

I ett meddelande på Those Dancing Days hemsida kan man läsa att bandets medlemmar har valt att gå skilda vägar.

– Några av oss ska börja plugga igen, några av oss ska börja jobba och allihopa kommer definitivt att utforska nya musikaliska konstellationer, skriver de bland annat som anledning.

Plura till fängelse

Publicerad: tisdag 2011-08-30

Tingsrätten dömde för knappt ett år sedan Plura Jonsson till tre månaders fängelse för innehav av 3,36 gram kokain samt överlåtelse av 0,8 gram kokain. Plura erkände men överklagade domen. Han ansåg att den var för hård.

The Beach Boys släpper "SMiLE" 

Publicerad: onsdag 2011-08-31

Mellan 1966-67 spelade The Beach Boys in vad som var tänkt att bli uppföljaren till "Pet Sounds", albumet "SMiLE". Men skivan gavs aldrig ut. Detta bland annat på grund av Brian Wilsons mentala ohälsa och drogproblem. Nu, drygt 40 år senare, är det så dags för de aldrig tidigare släppta inspelningarna att hamna på skiva.

Sverige får nytt bokningsbolag 

Publicerad: torsdag 2011-09-01

För ett tag sedan meddelade FKP Scorpio att de gjorde sig redo för den svenska konsertmarknaden. Bokningsbolaget, som anordnade årets Hultsfredsfestival, är dock inte ensamma om att vilja ta kontroll över Sveriges scener. Nu beger sig även den stora musikdistributören Cosmos in i leken och bildar Cosmos Live.

Bra höst för musikböcker 

Publicerad: torsdag 2011-09-01

Med en bokmässa bakom hörnet ramlar en rad musikrelaterade böcker in och bevisar än en gång att boken inte är död. GAFFA har samlat de mest intressanta släppen under de kommande månaderna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA