x

Mest lästa recensionerna – v 37

Mest lästa recensionerna – v 37

Opeth – "Heritage"

"Opeths tionde studioalbum, 'Heritage', blandar influenser som progg, Jan Johansson, sjuttiotalshårdrock, symfonirock, Tortoise, klassisk gitarr, caféjazz, musikskolefunk, Jim O'Rourke, Gary Moore, Björn J:son Lindh, svensk folkmusik och ledmotiv från sextiotalsdeckare. Men var inte Opeth ett metalband?"

Roll The Dice – "In Dust"

"Det är analogt och svart som gäller i år. Sök mönstret så finner ni det. Stockholmsbaserade Roll The Dice vrider ur metalliska, hamrande (o)ljud från sina analoga syntar som kan knytas an till det postindustriella samhällets påtvingade mödor och måsten. Minimalistiska pianostycken blandas med avvaktande beats och pompösa väggar av dystra Lustmord-syntar, i en perfekt avvägd symmetri."

Melissa Horn – "Innan jag kände dig"

"Den som tidigare avfärdat Melissa Horn för att hon låter för mycket Lars Winnerbäck kommer inte heller att falla för Innan jag kände dig. Men det kommer alla som gillar Melissa Horn att göra. Det finns många likheter med hennes tidigare album, för att citera henne själv '... lusten är svår att ändra på'. Det är fortfarande texter om relationsförhållanden och rätt rak och ordinär popmusik. Men det funkar ju. Och funkar bra."

Anthrax – "Worship Music"

"Det hörs att bandet är övertänt och att Joey gör allt för att vi ska glömma de föregående sångarna, han gör snabbt låtarna till sina och även att rösten inte har samma omfång längre så tar han igen det med ren passion. Det är hårt, med en otrolig riffglädje och samtidigt mycket mer melodier än vi är vana vid med Anthrax."

The Kooks – "Junk of the Heart"

"Personligen har jag svårt att se att världen skulle behöva ett tredje Kooks-album. Deras harmlöst trallvänliga och sådär lagom alternativa pop, den naiva oskulden och bitterljuva melankolin är sorgligt grund, för att inte säga banal. Det är charmigt på en överraskande debut, inte lika kul tredje gången gillt."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA