x

Thåström släpper nytt

Thåström släpper nytt

Förutom spelningen på årets Way Out West har det varit tyst om Joakim Thåström. Det har dock florerat en rad rykten kring hans uppföljare till 2009 års album "Kärlek är för dom". Idag bekräftar hans nya skivbolag, Razzia, att ett nytt album från den före detta Ebba Grön- och Imperiet-frontaren är ute i början av 2012. Något exakt datum eller albumtitel finns dock ej i nuläget.

GAFFA:s Fredrik Van Der Lee såg Thåströms konsert på Way Out West. Han skrev senare en recension i form av ett personligt brev till punkikonen:

"Hej Joakim! (Ja, jag tänker aldrig kalle dig vare sig "Jocke" eller "Pimme").

Jag ville bara skriva ett par korta rader och tacka dig så hemskt mycket för att du ville spela för oss i Slottsskogen i dag. Jag ville, framförallt, tacka för att du fick en trött gammal tvivlare som jag att dra på smilbanden av ren glädje. En glädje som baserade sig på det elände, den ångest och de krängande, svarta känslor du visade upp från scenen. En glädje som byggdes upp från en ganska trött skepticism och en allmän "jaha, då ska man gå se en trött Thåström" till den glada överraskningen att du ju fortfarande är en av Sveriges bästa sångare och mest angelägna artister som berör och når ut, långt över Slottsskogens platsmatteklädda gräs."

Läs fortsättningen här.

GAFFA ber att få återkomma när vi vet mer om Thåströms fortsatta soloeskapader.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA