x

Viktigaste musiknyheterna – v 38

Viktigaste musiknyheterna – v 38

Lämnar Those Dancing Days för Vulkano

Publicerad: måndag 2011-09-19

I augusti tog popbandet Those Dancing Days en paus på obestämd tid. Men ur detta avsked vaknade ett vulkanutbrott, eller rättare sagt: bandet Vulkano.

– Vi har inte spelat in någon EP eller skiva ännu. Men vi är lite som en vulkan. Just nu ligger vi fortfarande och puttrar som lava inuti vulkanen, men sen vill vi explodera, säger Cissi Efraimsson (bilden) i en intervju med Alltomstockholm.se

Jay Smith i knarkskandal

Publicerad: måndag 2011-09-19

Jay Smith är åter i blåsväder. Efter en konsert under lördagen på Kulturnatten i Höganäs greps Idol-vinnaren misstänkt för att vara drogpåverkad.

R.E.M. tackar för sig

Publicerad: onsdag 2011-09-21

R.E.M.s sångare, Michael Stipe, gitarrist Peter Buck och basist Mike Mills meddelar på sin hemsida att bandet är upplöst. De har beslutat att splittras efter 31 år tillsammans.

Gruppen berättar att orsaken till upplösningen är att de har kommit så långt de kan komma med sin musik.

Thåström släpper nytt

Publicerad: tisdag 2011-09-20

Förutom spelningen på årets Way Out West har det varit tyst om Joakim Thåström. Det har dock florerat en rad rykten kring hans uppföljare till 2009 års album "Kärlek är för dom". I tisdags bekräftade hans nya skivbolag, Razzia, att ett nytt album från den före detta Ebba Grön- och Imperiet-frontaren är ute i början av 2012.

Spotify öppnar sig för Facebook

Publicerad: fredag 2011-09-23

Ett samarbete jättarna Facebook och Spotify emellan gör det snart möjligt för Facebook-användaren att dela med sig musik på ett smidigare sätt. Snart är musiken bara ett play-tryck bort.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA