x

Nick Lowe ger fem konserter

Nick Lowe ger fem konserter

Nick Lowe beger sig ut på turné under nästa år, med hela fem stopp i Sverige.

Senast Nick Lowe uppträdde på dessa breddgrader var på musikfestivalen Peace & Love i Borlänge, 2010. Den här gången står han på Sveriges scener med det nysläppta albumet "The Old Magic". Med den skivan fortsätter han att utforska det musikaliskt förgångna, vilket togs emot med blandade känslor av GAFFA:s Robert Lagerström, som delade ut tre av sex stjärnor:

"Under senare år har Lowe hämtat inspiration längre tillbaka i tiden vilket har kunnat höras på flera album. Med "The Old Magic" fortsätter han på den inslagna vägen och gör vuxen och tillbakalutad musik, blandar soul, r'n'b, country och croonerjazz. Det är ett gediget hantverk och många spår låter som klassiker fast de är nyskrivna." Läs hela recensionen här.

Nick Lowe har ett långt förflutet i musikbranschen. 1967 startade han bandet Kippington Lodge (med bland annat vännen Brinsley Schwarz). Efter att ha släppt några singlar på skivbolaget Parlophone, döptes bandet om till Brinsley Schwarz 1969. Den musikaliska inriktningen var country i kombination med pop och under åren fram till gruppens upplösning 1975 utvecklade Nick Lowe sin låtskrivarförmåga och skrev under den här tiden klassiker som "(What's So Funny 'bout) Peace, Love And Understanding" och "Cruel To Be Kind".

Starten på Nick Lowes solokarriär kom på det nystartade skivbolaget Stiff Records 1976. Första singeln "So It Goes" blev även Stiffs första. Nick Lowe fungerade även som husproducent på bolaget och producerade bland annat The Damneds debutsingel "New Rose", som räknas till en av historiens första punksingel någonsin. 

Nick Lowe kan man se på följande platser under början av 2012:

30/1 – Malmö, Palladium

31/1 – Göteborg, Trädgår'n

2/2 – Uppsala, Katalin & All that Jazz

3/2 – Östersund, Gamla Teatern, Vinterfestivalen

4/2 – Stockholm, Nalen

Biljetter släpps 29 september och finns från och med då att köpa via GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA