x

Tom Waits släpper ny singel

Tom Waits släpper ny singel

Andra singel, "Back in the Crowd" är en latin-influerad romantisk ballad. Waits ackompanjeras med gitarrspel av både David Hidalgo från Los Lobos och hans kollaboratör Marc Ribot. Waits beskriver sin intima prestation i den nya singeln som "en gammaldags jukebox melodi för en långsam dans med din tjej/kille". För att krydda med ytterligare romantik skapade Hidalgo den latinska rytmen genom att slå sin vigselring på sidan av sin gitarr.

Tom Waits släppte sitt första album 1973 och sedan dess har han släppt ett tjugotal album och flertalet samlingsskivor. Även om Waits album ibland mött blandade framgångar i USA har de sålt guld i andra länder, han har varit nominerad för flera stora musikpriser och bland annat vunnit två Grammis.

Inför det kommande albumet utfärdade han okaraktäristiskt låtlistan två månader före släppet och försläppte dessutom titelspåret "Bad As Me" som en digital singel.

Det nya albumet "Bad As Me" släpps den 24 oktober och på Tomwaits.com kan man nu beställa den 16 spår långa delux-utgåvan med en 40 sidor tjock bok, innehållandes text och foton tagna av Waits själv.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA