x

Musikhjälpen prisad

Musikhjälpen prisad

Musikhjälpen vann priset för bästa specialprogram på Radiogalan, som gick av stapeln i Stockholm under torsdagskvällen. Enligt utdelarna är Musikhjälpen "en av de bästa idéer omsatt i en kreativ radioproduktion med musiken i centrum". Priset delades med radiokanalen Radio 1.

Första upplagan av programmet sändes från ett glashus på Gustav Adolfs torg i Malmö 2008, med Kitty Jutbring, Henrik Torehammar och Ehsan Noroozi som programledare. Programmet sändes dygnet runt i bland annat SR P3, med programledarna inspärrade i glasburen under de sex dygnen.
Under förra årets upplaga stod huset återigen i Malmö, med Jason Diakité (Timbuktu) som programledare tillsammans med Martina Thun och Nour El-Refai.
GAFFA bidrog med fyra exklusiva och signerade foton till programmets auktion. Porträtten föreställde Robyn, Håkan Hellström, Kristian Anttila och Nina Persson från The Cardigans och gick för 22 100 kronor. Sammanlagt samlade Musikhjälpen 2010, med temat "Barn är inte till salu", in över 12 miljoner kronor.
Årets glashus kommer att stå i Göteborg, där det även stod 2009. Vilka programledarna kommer att vara är i skrivande stund ännu inte klart.
Bakom Musikhjälpen, som är en svensk version av det nederländska programmet Serious Request, står SR, SVT och Radiohjälpen.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA