x

Björk strömmar ”Biophilia”

Björk strömmar ”Biophilia”

"Biophilia" skulle ha släppts i september, men i samband med att singeln "Moon" kom ut meddelade Björk att plattan blivit försenad. Nu kan fans streama de tio låtarna på "Biophilia". Detta några veckor innan skivan är ute.

Albumet är kanske Björks mest ambitiösa projekt hittills och började som en samling låtar om frågor kring natur, vetenskap och mänsklighetens relation till de båda. Björk gjorde efterforskningar inom astrofysik, strängteori, neurologi, biologi och andra områden där vetenskap och musik möts. Men hennes stora idéer slutade inte där. Hon ville också få människor att utforska insidan av musiken och slutligen samarbeta med den.

Från början tänkte hon sig "Biophilia" som ett musikaliskt hus. Ett museum där människor kan ströva omkring från rum till rum, där varje utrymme kopplas till en låt. Idén var dock för svår att genomföra, istället blev "Biophilia" ett multimedia-projekt, man laddar ner en app, som fungerar som en plattform. Användarna kan sedan manipulera musiken med olika spel och göra egna remixer.

Lyssna på hela "Biophilia" här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA