x

Rockkarusellen blir Livekarusellen

Rockkarusellen blir Livekarusellen

Rockkarusellens arrangörer, Studiefrämjandet vill med namnbytet förtydliga grundtanken med tävlingen, nämligen att alla är välkomna oavsett musikstil, ålder och erfarenhet.

– Ambitionen är att nå alla intresserade. Om du spelar hiphop, visor eller metal har ingen betydelse. Förhoppningsvis kan vi även locka fler tjejer när vi nu breddar tävlingens namn, säger Daniel Forsberg, projektledare för Livekarusellen.

Som studieförbund strävar Studiefrämjandet efter ökad mångfald och jämställdhet i all sin verksamhet. Nyligen gjordes en genusutredning av Studiefrämjandets musikverksamhet och organisationen fick då se att även frågor kring manligt och kvinnligt är väldigt komplexa. Både tjejer och killar som spelar annan musik än rock kan känna att de inte passar in på den klassiskt maskulina rockscenen, som har dominerat organisationens verksamhet i många år.

- "Rock" är för många ett samlingsnamn för allt som kan kallas populärmusik men alla uppfattar det inte så. Många artister har därför upplevt att Rockkarusellen inte är till för dem, säger Marcus Pehrsson, musikansvarig på Studiefrämjandets riksförbund.

Livekarusellen anordnas av Studiefrämjandet tillsammans med landets fritidsgårdar. Tävlingen turnerar över hela Sverige och alla deltagare är garanterade minst tre spelningar. Säsongen 2011 deltog 639 band som totalt gjorde runt 400 spelningar över hela Sverige.

Anmälan till Livekarusellen 2012 kan göras mellan 14 oktober t - 14 november. Anmäl dig här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA