x

The Cranberries är tillbaka

The Cranberries är tillbaka

The Cranberries sålde under 90-talet över 30 miljoner album världen över. Senaste albumet "Wake Up And Smell The Coffee" släpptes 2001, efter det har bandet hunnit med att bryta upp och återförenas flera gånger. Nu är de återförenade och kommer för första gången på över tio år ut med nytt material.

"Roses" har producerats av bandets vän och samarbetspartner Stephen Street och kommer ut i februari nästa år. Låtarna på "Roses" kommer från ett band med en förnyad hunger.

Vi hade skitkul i studion, Stephen var i sitt esse och vi fick ihop det ganska snabbt. Det är en känsla av förnyelse i gruppen, en friskhet, säger sångerskan Dolores O'Riordan i ett pressmeddelande.

Jag har alltid haft inställningen att det skulle komma ett till album. Under de senaste sex åren har Dolores och jag skickat idéer till varandra då och då. Grädden på moset var att arbeta med Stephen Street igen, han hjälpte oss att återupptäcka vårt sound, tillägger gitarristen Noel Hogan.

Bandet påbörjade 2010 en återföreningsturné, på 107 konserter tog sig gruppen igenom Europa, Nord- och Sydamerika samt Asien. Under turnén började bandet också arbeta med ny musik och efter världsturnéns avslutning gick de tillbaka till studion.

Första singeln från "Roses" heter "Tomorrow":


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA