x

"Vibrerande och elektriskt"

"Vibrerande och elektriskt"

Vad kan vi förvänta oss av era kommande konserter?

– Ni kan nog räkna med en ganska dramatisk show med ett band som fokuserar på trummor, harmonium och gitarren.

Och om vi vänder på det, vad förväntar du dig av publiken?

– Den bästa publiken är ju den som är nere i min musik. Som är engagerad och som man märker följer med på min resa.

Du har varit ute och turnerat ett tag nu. Vad har du lärt dig från tiden? Hur håller man en publik fokuserad hela vägen?

– Jag tror det handlar om att man helt enkelt är sig själv och att man tror på det man gör. Att man står för det man gör. Sedan går det automatiskt.

Du har tidigare sagt att du hämtar inspiration från vitt skilda artister. Men när det kommer till live, finns det någon artist eller något band som du har fastnat vid?

– Hm, det skulle väl vara förra året, när jag var förband till Grinderman. Det är ett band som jag blev väldigt inspirerad av.

När du placerar din musik i en annan kontext, som i en livesituation, vad händer med den då?

– Den blir nog mer vibrerande, mer elektrisk. Och jag tror att jag är aningen mer aggressiv i livesammanhang än på skiva.

Vad händer i ditt huvud minuterna innan du går på scenen?

– Jag försöker lugna ner mig, göra mig redo helt enkelt. Annars värmer jag upp min röst och mina händer i ungefär en och en halv timme innan konsert.

Vad händer annars på Anna Calvi-fronten?

– Jag skriver en del nytt material. Ska förhoppningsvis ha klar en skiva nästa år, men det är för tidigt att säga hur det kommer att låta, mer än att det kommer att skilja sig från det tidigare.

Anna Calvi spelar på Nefertiti, Göteborg, ikväll (10/10) och på Debaser Slussen, Stockholm, 12/10. Köp biljetter via GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA