x

Pulps frontman byter bransch

Pulps frontman byter bransch

Den brittiska popgruppen Pulps tidigare frontfigur, Jarvis Cocker, har sadlat om och blir redaktör på förlaget Faber & Faber.

Faber & Faber är ett av Storbritanniens mest kända oberoende förlag med en hel del inflytande. Förlaget vill nu utöka sin musikportfolio och har därför knutit till sig den erkände låtskrivaren.

Nyheten kommer samtidigt som förlaget håller på att förbereda sig för att publicera Jarvis Cockers samlade texter, "Mother, Brother, Lover", som enligt förlaget innehåller mer än två decennier av mycket engelsk humor. Samlingen är planerad att släppas i nästa vecka.

Jarvis Cocker ansluter samtidigt som förlaget förbereder ett antal musikrelaterade verk. Bland annat "Future Days: A History of Krautrock" av David Stubbs, musikjournalist från bland annat brittiska magasinet Melody Maker.

– Jag är stolt och exalterad över att bli tillfrågad att arbeta redaktionellt på Faber & Faber. Jag hoppas att vi kommer att producera några fantastiska böcker tillsammans, säger Jarvis Cocker i ett uttalande.

Pulp fick sitt stora internationella genombrott 1995 med låten "Common People". Bandet hade då funnits i nästan 15 år. Året innan, hade de slagit igenom i hemlandet med låten "Babies" och albumet "His 'n' Hers". 2001 gjorde gruppen ett uppehåll och det var osäkert om de skulle spela ihop igen. Men 2011 gjorde gruppen ett framträdande på Way Out West i Göteborg, där de fick fina recensioner i den lokala pressen.

Jarvis Cocker har även gett ut två soloalbum, "Jarvis" 2006 och "Further Complications" 2009.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA