x

Salem Al Fakir klar för Dramaten

Salem Al Fakir klar för Dramaten

Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe är just nu aktuella med boken "Vad är Musik? och 100 andra jätteviktiga frågor", där de vägleder den som försöker förstå sig på olika typer av musik. I boken ger musikprofilerna även tips på "Hur blir man av med en låt på hjärnan?", "Hur lyssnar man på musik?" och svarar även på frågan "Vem skrev modemljudet".

Boken släpptes i början av september och i november tar författarna den vidare in på Dramaten. Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe gör en djupgående musikresa utifrån skaparens, lyssnarens och till och med själva musikens perspektiv. Med sig har de ett gäng instrument och annan ljudapparatur som hjälper till att sträcka ut upplevelsen ytterligare.

– Föreställningen blir som en expansion av boken. Äntligen har vi ju tillgång till musiken för att gestalta det vi har att säga. Det är så svårt att få med allt i ord, säger Pontus de Wolfe.

Musiken finns också personifierad i föreställningen, manifesterad i skådespelaren Janna Granström. Även vintagemodebloggaren Elsa Billgren medverkar i föreställningen, hon agerar programledare, en roll hon är van vid från SVT:s "Har du hört den förut".

– Jag och Salem spelar bara oss själva, vilket vi tränat på länge, säger Pontus de Wolfe.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA