x

”Inte ekonomiskt gångbart”

”Inte ekonomiskt gångbart”

Stockholmsrapparen Alexis Weak släppte i januari hyllade albumet "Till minne av", efter det följde ett framgångsrikt år men nu lägger han ner artistkarriären.

– Jag ska aldrig säga aldrig men som det ser ut nu så lägger jag ner. Det är inte ekonomiskt gångbart att göra musik som jag gör. Jag är nöjd att jag har gjort det, jag har nått mina mål men nu måste jag ge mig in på ett spår där ribban är lite högre och jag kan leva på det jag håller på med, säger Alexis Weak till Musikguiden i P3. Jag har alltid vetat att det inte är gångbart, vi är för lite människor i Sverige och som skivbranschen ser ut idag så håller det inte. Jag har gjort det av min kärlek till musiken, jag är glad att jag tillslut i min ålder rappar och har gjort ett album, det trodde jag inte när jag var 20 år. Jag önskar att de skulle kunna funka men jag ska inte klaga, jag är jättenöjd med det här året men jag vet inte om jag kan göra det i fyra år till.

Under året att Alexis Weak turnérat med "Till minne av", han har bland annat besökt många av festivalscenerna i Sverige. När turnén nu lider mot sitt slut går han vidare med nya projekt.

– Det handlar inte så mycket om att sluta, det handlar mer om att påbörja något annat. Jag kommer alltid att göra något kreativt, jag kan inte sluta. Jag skriver lite låtar till andra och ett kortfilmsmanus, som jag ska försöka sätta i verket nästa år, men det är lite hemligt, säger han till P3. Men jag kommer säkert inte kunna hålla mig ifrån musik helt, så det blir säkert någon låt eller något gästspel men ingen hel skiva.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA