x

Grammy-nominerad hiphop till Sverige

Grammy-nominerad hiphop till Sverige

Den 4 november bjuder Södra teatern och klubbaktören Femtastic på akter från klubb- och hiphopscenen i Chile och Mexico. Det chilenska klubbkonceptet Dillatastic flyttar till Stockholm för en natt. Grundaren Dj Dacel tar med sig chilenska rapparen Ana Tijoux och mexikanska Niña Dioz(bilden).

Det var i vintras när Femtastic var i Chile för ett event som de upptäckte klubben Dillatastic, en tributeklubb till den legendariska producenten Jay Dee, också känd som J Dilla.

– I Chile är kvaliteten på dj:andet hög och respekten för hiphopen som konstform och språk stor; oavsett bakgrund, ursprung och kön. Vi vill hämta den inspirationen till Stockholm och leverera en natt av riktigt kvalitativ hiphop i en gränsöverskridande kärleksförklaring till musiken, meddelar Femtastic i ett pressmeddelande.

Både Ana Tijoux och Niña Dioz är på väg att slå igenom internationellt. Ana Tijoux blev 2010 Grammynominerad för hennes senaste album "1977" och börjar nu göra sig ett namn internationellt efter en lång tids turnerande bland annat i USA. Niña Dioz är högaktuell med nysläppta andra mixtapen "El Mixtape II". Hitlåt "La Cumbia Prohibida" har spelats flitigt både i mexikansk och internationell radio. Låten är ett samarbete med Li Saumet och Villa Diamante & El Rémolon.

I anslutning till spelningarna kommer musikfilmen "Timeless: A Suite to Ma Dukes" att visas upp, där J Dilla (1974-2006) tolkas.

Femtastic är ett initiativ för kvinnor att organisera sig och samarbeta inom musik- och kulturbranschen. Som klubbaktör vill de hitta och synliggöra nya begåvningar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA