x

Mest lästa recensionerna – v 41

Mest lästa recensionerna – v 41

Red Hot Chili Peppers – Globen, Stockholm

"Red Hot Chili Peppers fyller Globen med ett tjockt dunder. Batteristen, tillika Will Ferrell-look aliken, Chad Smith har fått en extra man som percussionförstärkning och Fleas smattrande bas känns ofta nästan oförskämt tung och livfull. Bandmedlemmarna har svårt att stå still, och 48-årige Anthony Kiedis – med sin nya Frank Zappa-mustasch och Misfits-lugg – springer några varv på scenen mellan sina sånginsatser i ren eufori. När han inte gör det, hoppar han upp och ner som en sockerhög 6-åring och flyger nästan in i den lika flängande Flea."

Noel Gallagher's High Flying Birds – Noel Gallagher's high flying birds

"Storebror Gallagher har (äntligen!) fått fritt svängrum och lever ut sina vildaste drömmar: välorkestrerad Noelrock efter britpopens alla regler, mitt emellan Ian Brown och Paul Weller, ett soundtrack inspirerat av adrenalinfyllda fotbollsarenor. Det är inget som får en att hoppa högt, men det var ju å andra sidan ganska längesedan Noel Gallagher skrev sådan musik. Åldersadekvat, det är precis vad det är."

Chickenfoot – III

"Med en smått förvirrande titel på en andra skiva återvänder Sammy Hagar, Michael Anthony, Chad Smith och Joey Satriani till supergruppen de valt att kalla för Chickenfoot. Hela skivan surfar på en skön våg av småfunkig rock med stänk av 70-tal. Satriani är en sann trollkarl på gitarren och hans vassa riff och tekniskt briljanta solon hittar en härlig balans med Anthonys säkra groove på basen."

Evanescence – Evanescence

"Evanescence tredje, självbetitlade album innehåller det där teatraliska och light-gothiga rocksoundet som blivit deras signum. Det är radiovänligt och har samtidigt den där episka känslan av att sångerskan Amy Lee står på toppen av ett berg, mitt i en snöstorm, och med full kraft vackert ylar halsmandlarna ur sig."

Britney Spears – Malmö Arena

"Det sparas inte på någonting i form av ljus och effekter men för mig som mest bryr mig om musiken så tar sig spelningen först mot slutet. Efteråt luktar arenan som en frisersalong, med en blandning av shampoo och bränt hår."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA