x

Kathleen Edwards till Sverige

Kathleen Edwards till Sverige

Den kanadesiska alt-country-drottningen Kathleen Edwards kommer nästa år till Sverige för två spelningar. Edwards besöker först Bio Roy i Göteborg, den 6 mars och dagen efter spelar hon på Nalen i Stockholm.

Edwards kommer i början av nästa år ut med sitt första fullängdsalbum sedan "Voyageur", 2008. På nya skivan, som hon har producerat tillsammans med Justin Vernon (Bon Iver) gästas hon bland annat av Norah Jones, John Roderick och Phil Cock.

För de som inte orkar vänta till mars kommer sångerskan till Annexet i Stockholm redan 4 november. Då som öppningsakt åt Bon Iver, som hon just nu turnerar med.

Kathleen Edwards slog igenom 2003 med hyllade debutalbumet "Failer", hon utnämndes bland annat till årets nykomling av Rolling Stone Magazine. Kathleen Edwards har efter det nominerats till det kanadensiska Polaris Music Prize och Juno Awards, gjort tv-framträdanden på bland annat "Late Show with David Letterman" och spelat med världsartister som Bryan Adams, Bob Dylan, Willie Nelson, Neil Young och John Mayer.

Här spelar hon i Sverige:

4/11 Stockholm, Annexet (Förband åt Bon Iver)

6/3 Göteborg, Bio Roy (Biljetterna släpps 21 oktober)

7/3 Stockholm, Nalen (Biljetterna släpps 21 oktober)

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA