x

Kaizers Orchestra till Sverige

Kaizers Orchestra till Sverige

Den 16 mars spelar Kaizers Orchestra på Berns i Stockholm. Det blir bandets enda konsert i Sverige för den här Europa-rundan.

Den östinfluerade gruppen har början av ett trilogialbum i ryggen: "Violeta Violeta". Ett projekt vars första volym släpptes tidigare i år och vars fortsättning följer i november.

Kaizers Orchestra är från Norge och bildades år 2000. Bandets första album, "Ompa til du dør", släpptes på undergroundbolaget Broiler Farm 2001. Det blev mycket framgångsrikt, först i Norge, men senare även i Danmark och Nederländerna. Det andra albumet, "Evig pint", utkom 2002 och ett tredje album, "Maestro", släpptes 15 augusti 2005.

Medlemmarna i Kaizers Orchestra är inspirerade av allt från Tom Waits melankoliska texter, AC/DC-rock till östeuropeisk folkmusik. Deras texter, som skrivs av Janove Ottesen och Geir Zahl, är uteslutande på norska, på dialekten järska.

Läs en längre intervju med bandets frontman Janove Ottesen här.

Köp biljetter till Kaizers Orchestras kommande Berns-spelning via GAFFA.se/live. Biljetterna släpps nu på fredag, 21 oktober.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA