x

CSS till Sverige

CSS till Sverige

Karismatiska och provokativa CSS från São Paulo har gått från att vara Brasiliens älsklingar till att bli en angelägenhet på de flesta rockklubbar världen över. Nu är de klara för Sverige och Stockholm. Lördag 19 november besöker gruppen Debaser Medis med det nya albumet "La Liberación". En skiva GAFFA:s Josefin Bagge sågade längs med fotknölarna:

"'La Liberación' kan omöjligt komma från samma band som gav världen 'Cansei De Ser Sexy' och 'Donkey'. Det är inte bara en fatalt illa skriven skiva utan någon som helst själ/driv/känsla/mening/syfte, Lovefoxx sång är sömndinducerande tråkig och texterna ger hjärnan kväljningar."

CSS är förkortning för Cansei de Ser Sexy, som på portugisiska betyder: jag är trött på att vara sexig. Bandet bildades 2003 och fick stort genomslag med singeln "Lets Make Love and Listen to Death From Above", som är hämtad från det självbetitlade debutalbumet från 2005. Skivan släpptes året efter på nytt genom det amerikanska skivbolaget Sub Pop. Samma år kom bandet att få sitt stora genombrott.

Köp biljetter till gruppens Debaser Medis-spelning, 19 november, via GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA