x

Westlife splittras efter 14 år

Westlife splittras efter 14 år

Den 23 november släpper Westlife en samlingsskiva med sina största hits som får summera framgångarna under deras 14 år som grupp. Det irländska pojkbandet är en av de bäst säljande grupperna i Storbritannien genom tiderna. Deras sju första singlar gick alla direkt in etta i England vilket skrev in dem i Guinness rekordbok. Westlife tar ett sista farväl av sina fans med en turné i Storbritannien under maj 2012.

– Vi ser samlingsskivan och avskedsturnén som ett perfekt sätt att fira vår fantastiska karriär tillsammans med våra fans. Vi ser fram emot turnén och att se våra fans en sista gång, skriver gruppen i ett brev till fansen.

Gruppen låter också hälsa att beslutet var helt gemensamt.

– Efter att ha tillbringat hela våra hittills vuxna liv tillsammans, vill vi ta en välförtjänt paus och titta på nya satsningar. Under åren har Westlife blivit så mycket mer för oss än bara ett band. Westlife är en familj. Vi vill tacka våra fans som har varit med oss ​​på denna fantastiska resa, de är också en del av vår familj. Vi trodde aldrig när vi började 1998 att vi 14 år senare fortfarande skulle spela in och turnera tillsammans. Det har varit en dröm för oss alla, skriver de i brevet.

Gruppen bildades 1998 i staden Sligo på nordvästra Irland. Shane Filan, Kian Egan och Mark Feehily sjöng redan tillsammans och vid en provsjungning i Dublin blev Nicky Byrne och Bryan McFadden medlemmar i bandet, som fick namnet Westlife. 1999 gjorde de succé med första singeln "Swear It Again" tätt följt av det självbetitlade debutalbumet. Efter det har framgångarna avlöst varandra, däribland 26 topp tio-hits och hela 14 singelettor, elva bästsäljande album, av vilka sju nådde enda upp till förstaplatsen. Sammanlagt har de sålt över 44 miljoner exemplar världen över och gjort tio utsålda turnéer.

Den 23 november släpps albumet "Greatest Hits":

1. Swear It Again
2. If I Let You Go
3. Flying Without Wings
4. I Have A Dream
5. Against All Odds
6. My Love
7. Uptown Girl
8. Queen Of My Heart
9. World Of Our Own
10. Mandy 
11. You Raise Me Up
12. Home
13. What About Now
14. Safe
15. Lighthouse (ny låt)
16. Beautiful World (ny låt)
17. Wide Open  (ny låt)
18. Last Mile Of The Way (ny låt)


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA