x

30 Seconds to Mars slår världsrekord

30 Seconds to Mars slår världsrekord

Jared Letos band 30 Seconds to Mars kommer i december att göra sin trehundrade spelning med tredje albumet "This Is War". Därmed slår de sig in i Guinness Rekordbok som den grupp som gjort flest spelningar med ett och samma album.

Trions frontman Jared Leto berättade för MTV News att hans band skulle fira utmärkelsen med en vecka av specialspelningar, med start 5 december.

– Vi har nu varit på turné under två otroliga och galna år. Vad kan vara ett bättre sätt att avsluta på än en vecka med specialkonserter i New York City. Vi tänkte att Guinness rekordbok kunde vara ett roligt sätt att dokumentera detta på, särskilt eftersom vi inte är bra på att låta våra naglar växa eller odla världens största squash.

30 Seconds to Mars bildades 1998 när bröderna Jared Leto och Shannon Leto slog sig ihop med Matt Wachter och lite senare även Tomo Miličević. Debutalbumet släpptes 2002, följt av "A Beautiful Lie" 2005 och i december 2009 kom det tredje albumet "This Is War", som gruppen alltså fortfarande turnerar med i USA.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA